Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Αποδιοπομπαίος τράγος η κυβέρνηση κοινής αποδοχής

    
Αυτό που είναι πλέον σίγουρο είναι ότι τα μέτρα που απαιτεί η Ε.Ε από πλευράς Ελλάδας είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά επιβάλλονται. Δυστυχώς ή ευτυχώς επιβάλλονται. Σήμερα μάλιστα η Ε.Ε ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας παρουσιάζοντας πενηντασέλιδο νομικό προσχέδιο εξόδου της χώρας από την Ε.Ε και το ευρώ.
Είναι πλέον θέλημα όλων η σωτηρία της χώρας.
Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το εξής.
Ο κόσμος αγανακτεί από τα μέτρα λιτότητας. Δεν έχει πλέον λεφτά να πληρώνει.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Αυτή τη στιγμή Σαμαράς Παπανδρέου και Παπούλιας συναντιούνται για να αποφανθούν για την κυβέρνηση κοινής αποδοχής, η οποία θα συσταθεί αμέσως μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού.
Έργο της νέας προσωρινής κυβέρνησης θα είναι η σωτηρία της Χώρας. Τι θα πει αυτό; Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Να υπάρχει ένας αναλώσιμος δηλαδή Πρωθυπουργός ο οποίος να υπογράφει σε όλα τα μέτρα, τα οποία ο λαός έχει κάνει σαφές ότι αδυνατεί να πληρώσει. Άλλωστε να μην ξεχνάμε το πλήθος του κόσμου ο οποίος διαμαρτυρόταν και δυσανασχετούσε στα μέτρα αυτά.
Η Ν.Δ ωρύεται και απαιτεί άμεσα εκλογές. Θέλει δηλαδή τόσο πολύ να αναλάβει τη Χώρα σε τόσο κρίσιμες στιγμές και να ανακηρυχτούν οι σωτήρες της Ελλάδας; Ή μήπως ωρύεται επειδή είναι αδύνατον να διεξαχθούν τώρα εκλογές και το γνωρίζουν;
Όλοι βγάζουν την ουρά τους έξω. Η κυβέρνηση κοινής αποδοχής θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται, και εν συνεχεία αφού ολοκληρώσει το έργο της, αφού βγάλει από τη δύσκολη θέση τα κόμματα θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Τα κόμματα τα οποία φωνάζουν για τη σωτηρία της Χώρας από τη μια και από την άλλη είναι μαζί με το λαό στις δύσκολες ώρες που περνά. Από τη μια δυσανασχετούν με τα μέτρα λιτότητας και από την άλλη τα εφαρμόζουν.
Αυτή η Χώρα παιδιά έχει πολλούς ‘’πολιτικούς’’. Έχει πολλά όρνια τα οποία καραδοκούν για ένα κομμάτι κρέας απ το κουφάρι. Όταν σε τέτοιες στιγμές οι πολιτικοί παίζουν ακόμα με τα χαρτιά τους και καλά ‘’κρυμμένα’’ παίζουν κρυφτούλι και κάνουν μαγικά κόλπα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις, ε τότε πραγματικά μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο;      
Ας τους πει κάποιος ότι έχουν καταντήσει τη Χώρα το τσίρκο της Ευρώπης. Δεν είναι τίποτε άλλο από παλιάτσους που προσπαθούν να διασκεδάσουν το εξοργισμένο πλήθος για να κερδίσουν ακόμα λίγα λεπτά δημοσιότητας.
Αναμένουμε με ‘’μεγάλη ανυπομονησία’’ να δούμε ποιος θα είναι αυτός ο νεαρός, ποιος θα είναι αυτός ο ήρωας, ποιος θα είναι αυτός ο μεγάλος, ο ένας από τους τριακόσιους του Λεωνίδα που θα αναλάβει την κυβέρνηση κοινής αποδοχής.
Είμαι πραγματικά περίεργη! J
                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου